1

Brederode en Duitse fabrieken

De Bel20 kan vandaag opnieuw ex dividend-druk ondervinden, dit keer van Bpost. Het postbedrijf noteert zonder het recht op het interimdividend. Dat bedraagt over de eerste tien maanden van het jaar precies evenveel als over de overeenkomstige periode van 2016, met name 1,06 euro bruto.

Net zoals bij Proximus, dat woensdag de coupon van het interimdividend knipte, is het dividend bij Bpost van belang voor de grootste aandeelhouder: de Belgische staat. Die controleert 51,04 procent van Bpost en 53,51 procent van Proximus, en de dividenden van beide ondernemingen zijn een stabiele en welgekomen bron van inkomsten.

Brederode, de gediversifieerde holding van de familie Van der Mersch, komt nabeurs met een trading update over het derde kwartaal. De halfjaarresultaten van Brederode waren erg sterk dankzij de goed presterende beurzen. Het derde kwartaal was voor de beurzen wel iets minder. In zijn kwartaalupdate staat Brederode doorgaans stil bij zowel de beursgenoteerde aandelen uit de portefeuille als bij de activiteit in private equity.

Er staat slechts een macro-economische cijfer op de agenda: de Duitse industriële productie. Economen verwachten dat ze in oktober met 0,9 procent is gestegen, na de verzwakking met 1,6 procent in september (een prestatie die overigens volgde op een erg sterke maand augustus waarin de industriële productie met 2,6 procent toenam).

De Europese beurzen sloten woensdag gemiddeld 0,25 procent lager. Europa deelde in de verkoopgolf die over Azië rolde, maar de indexverliezen werden kleiner toen Wall Street stand bleek te houden. In Brussel verloor de Bel20 een half procent.

Gesponsorde inhoud

Partner content