De slinkende premie van Gimv

Donderdag moeten de Europese beurzen het stellen zonder inspiratie van Wall Street. De grote broer blijft namelijk dicht voor Thanksgiving.

Niet dat beleggers daardoor niks om handen zullen hebben. Voorbeurs zijn er resultaten van Gimv over het per 30 september afgesloten halfjaar. Het aandeel heeft er tot nog toe een vlak 2017 op zitten, met een rendement van 2 procent. Dat is minder dan andere Belgische investeringsmaatschappijen, zoals Sofina (+4%) en vooral AvH (+13%) en GBL (+15%).

Dat is niet zozeer door de operationele gang van zaken bij de investeringsmaatschappij, wel vonden analisten en beleggers het bij de piekkoers in mei het aandeel behoorlijk duur geworden. Bij die piekkoers 56,7 euro noteerde Gimv tegen een premie van meer dan 10 procent op de jongste raming van KBC Securities voor de netto-actiefwaarde van de portefeuille, 50,5 euro per aandeel.

De stevige premie was uitzonderlijk, aangezien AvH - toch een investeerder met een indrukwekkende staat van dienst - tegen een kleine korting noteert. GBL en Sofina noteren zelfs ruim een vijfde onder hun intrinsieke waarde. Intussen is door een terugval van de koers de premie geslonken tot zo'n 3 procent. 

Voorts is er donderdag ook belangwekkend macro-economisch nieuws, met de invloedrijkste vinger aan de pols van de eurozone. Het onderzoeksbureau IHS Markit publiceert donderdag zijn indicator van de economische groei in de eurozone. Economen verwachten dat de zogenaamde PMI-indicator in november voor de tweede opeenvolgende maand daalt: met 0,2 punt naar 55,8 punten. Maar dat blijft een hoog cijfer, die consistent is met een stevig groeitempo van zo'n 0,6 procent in het lopende kwartaal. 

Gesponsorde inhoud

Partner content