Nyrstar klopt bij belegger aan, deel III

Nyrstar maakt dankbaar gebruik van de scherpe koersremonte van de voorbije maanden om vers geld op te halen: de zinkspecialist gaat op zoek naar 100 miljoen euro. Geld dat gaat naar de heropstart van de Canadese mijn Myra Falls, terug rendabel met dank aan de scherp gestegen zinkprijs, en de afwerking van de cruciale reconversie van de smelter in Port Pirie. 

Voor Nyrstar is het meteen de derde kapitaalronde in drie jaar. In het voorjaar van 2016 brachten aandeelhouders dik 270 miljoen euro tegen 4,5 euro per aandeel, in het najaar van 2014 250 miljoen tegen 14,8 euro per aandeel. 

Nyrstar sloot dinsdagavond af op 7,10 euro, het is nog niet duidelijk tegen welke koers deze kapitaalronde verloopt. Wel duidelijk is dat de kapitaalronde dit keer niet met voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders is, wat het management het voordeel geeft sneller te kunnen schakelen. Waarschijnlijk wordt de plaatsing van nieuwe aandelen bij een beperkt kransje grote beleggers woensdag al afgerond. 

Nyrstar gaat dus woensdag zo goed als zeker met de meeste aandacht lopen, te meer daar de kwartaalupdates van Aedifica en Jensen woensdag nabeurs niet bijster veel nieuws bevatten. Woensdag staan bij de updates nog Sioen, Qrf en Atenor op het menu.

Dinsdag sloot de Bel20 in het rood. De Brusselse beursgraadmeter stond ironisch genoeg onder druk door een sterk Duitse economisch rapport. Door dat sterk rapport joegen beleggers de euro stevig hoger, bepaald geen welkom nieuws voor bedrijven die de hele zomer met een tuimelende dollar worstelden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect