Advertentie

Aftellen naar het Amerikaans banenrapport

©Bloomberg

Vrijdag kondigt zich aan met een erg korte agenda, maar die bevat wel een punt van formaat: het officiële Amerikaanse banenrapport over de maand september. Dat zal heel wat beleggers aan de zijlijn houden tot 14.30 uur Belgische tijd.

De Europese beurzen likken hun wonden na de uppercut die ze donderdag kregen van ECB-voorzitter Mario Draghi. Die spuide mist over hoeveel geld hij precies in de markt wil pompen via de aankoop van gedekte obligaties. Draghi wilde het magische cijfer van 1.000 miljard euro niet bevestigen, en dat stuurde een siddering door de markten.

De aandacht verschuift vrijdag echter zonder meer naar de overzijde van de Atlantische Oceaan. Daar publiceert het Amerikaanse ministerie van Arbeid het officiële banenrapport over de maand september. De voortekenen zijn goed, met een beter dan verwacht rapport van de loonstrookjesverwerker ADP woensdag, en andere cijfers over de aanwervingen door bedrijven in de VS.

Maar het zou niet de eerste keer zijn dat die voorlopende indicatoren alsnog uitmonden in een tegenvallend banenrapport. En dus houden beleggers hun adem in. In die mate zelfs dat de Dow Jones en de S&P500 donderdag onveranderd eindigden.

In de schaduw van dat banengeweld kunnen beleggers voorts nog aan de slag met cijfers over de dienstensector in de eurozone en de VS over de maand september. In Europa zijn er ook cijfers over de kleinhandelsomzet over de maand augustus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud