Alcoa zorgt voor ontgoochelende start resultatenseizoen VS

(tijd) De markten kijken met spanning uit naar het nieuwe Amerikaanse kwartaalresultatenseizoen, dat dinsdagavond met Alcoa een eerder teleurstellende start kende. De geopolitieke spanningen verdwijnen hierbij wat naar de achtergrond. In Belgie is het bedrijfsnieuws, vlak na het afsluiten van het resultatenseizoen, nog vrij schaars.

Nabeurs in New York trapten Alcoa en Genentech het resultatenseizoen af. Alcoa rapporteerde een 89% hogere kwartaalwinst, maar de aluminiumreus bleef daarmee ruim onder de verwachtingen. Genentech, na Amgen het grootste biotechnologiebedrijf ter wereld, kon daarentegen wel de verwachtingen inlossen met sterke resultaten.

In Brussel gaf Econocom als eerste een update over het derde kwartaal. Het bedrijf bevestigde de jaardoelstellingen. De IT-dienstengroep had zijn aandeel sinds de publicatie van zwakke halfjaarcijfers, begin september, 15% zien dalen.

Op macrovlak is het uitkijken naar de Amerikaanse olievoorraden om 16.30 uur en naar die van het verslag van de beleidsvergadering van de Federal Reserve van 20 september, dat om 20 uur wordt vrijgegeven.

WALL STREET kon zich in de late handel nog optrekken aan de opnieuw fors lagere olieprijs. De Dow Jones liet een nieuw tussentijds record optekenen en verbeterde ook nipt het vorige slotrecord, van 5 oktober. De Dow tikte 0,1% hoger af op 11.867,17 punten, 0,47 punten beter dan het vorige record. De beurshausse op Wall Street startte op 10 oktober 2002 en is nu dus precies vier jaar oud.

De EUROPESE BEURZEN bereikten het hoogste niveau in vijf jaar dankzij speculatie op betere resultaten voor het derde kwartaal, optimisme over de Europese economie en een dalende olieprijs. De DJ Stoxx50 sloot 0,7% hoger af op 3.630,45 punten. De EuroStoxx50 steeg 0,5 % tot 3.960,67 punten en de Euronext100 0,5% tot 918,94 punten.

EURONEXT BRUSSEL is vlot hoger gesloten. De stemming was positief in afwachting van het nieuwe Amerikaanse resultatenseizoen. De Bel20 steeg 0,6% tot 4.129,23 punten bij 13 stijgers en 5 dalers. Delhaize sloot onveranderd.

Volgende BEDRIJVEN kwamen dinsdag nabeurs met nieuws of staan woensdag in de belangstelling:

EXMAR:

- Exmar chartert voor lange termijn het LNG-schip Excalibur aan het Amerikaanse Excelerate Energy.

- Exmar bevestigt dat het actief wil deelnemen in de Belgische gasaanbodketen. Hierbij zou het bedrijf gebruikmaken van zijn technologie voor hervergassing aan boord van schepen.

ECONOCOM:

- De omzet van de IT-dienstverlener steeg tijdens de eerste negen maanden van 2006 met 1,5 procent. Dat betekent dat de omzetgroei in het derde kwartaal vertraagde. Tijdens het eerste halfjaar steeg de omzet met 2,7 procent.

- Het bedrijf bevestigt de winstdoelstellingen voor 2006, namelijk een operationeel resultaat in lijn met dat van vorig jaar.

QUEST FOR GROWTH:

- De privak heeft ruim een derde van zijn resterende Option-aandelen verkocht sinds het Leuvense technologiebedrijf vorige week een omzetwaarschuwing gaf.

- De week daarvoor deed QfG ook al een derde van de Option-aandelen van de hand toen bleek dat Intel en Nokia het bedrijf zullen beconcurreren met een inbouwmodule.

CFE:

- Het bedrijf geeft woensdag meer uitleg over de kapitaalverhoging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud