Alcoa zorgt voor sterke start resultatenseizoen

(tijd) Alcoa gaf dinsdagavond de aftrap van het nieuwe resultatenseizoen in de VS, het moment waarop beleggers al een tijdje zaten te wachten. Alcoa verraste met een sterker dan verwachte winstgroei.

Op Wall Street heerste maandag en dinsdag nervositeit omdat gevreesd wordt dat de winstgroei van de S&P500-bedrijven tijdens het eerste kwartaal wat mager zal uitvallen. Analisten rekenen op 3,3 procent groei terwijl de winst de voorbije 14 kwartalen telkens met meer dan 10 procent steeg.

Vandaag geeft Genentech, een van de belangrijkste namen in biotechland, zijn kwartaalcijefrs vrij. Vrijdag is het onder andere de beurt aan General Electric. De grote resultatenstorm komt pas volgende week op gang.

Om 16.30 uur worden de Amerikaanse olievoorraden gepubliceerd.

BRUSSEL: Op Euronext Brussel is de Bel20-index gisteren op een nieuwe recordhoogte van 4.595,72 punten geëindigd, een stijging met 0,92 procent ten opzichte van de laatste handelssessie van donderdag. Het nieuwe intradayrecord van de Brusselse beursgraadmeter staat nu op 4.597,88 punten.

EUROPA: De belangrijkste aandelenmarkten in West-Europa zijn dinsdag op hun hoogste punt in zes en een half jaar gesloten. Overnamenieuws was de voornaamste motor achter de koersbewegingen. Zo vielen in Duitsland Puma en DaimlerChrysler op, in Nederland stond Rodamco in de schijnwerpers. De stijgende koperprijs duwde ook de mijnwaarden hoger. Op de meeste Europese beurzen hernam de handel vandaag/dinsdag na vier dagen paasvakantie.

WALL STREET: De Amerikaanse aandelenindexen eindigden met een kleine winst. Dat gebeurde na veel aarzeling. De reden ligt voor de hand: onzekerheid over het nieuwe kwartaalresultatenseizoen en over de sterkte van de economie in de Verenigde Staten. De Dow Jones eindigde 0,04 procent hoger op 12.573,85 punten. De Nasdaq steeg 0,3 procent tot 2.477,61 punten en de S&P500 ging 0,3 procent omhoog tot 1.448,39 punten. De Dow Jones telde bij slot 14 dalers en 16 stijgers.

Volgende BEDRIJVEN kwamen dinsdag nabeurs met nieuws of staan vandaag in de belangstelling:

BELGACOM: Algemene vergadering om 10.00 uur.

EMAKINA: algemene vergadering om 16.00 uur.

KBC: publicatie jaarverslag

WERELDHAVE: algemene vergadering.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud