Advertentie

Amerikaans resultatenseizoen stoomt door

De verkiezingsoverwinning van de radicaallinkse partij Syriza in de Griekse parlementsverkiezingen joeg de Europese en Amerikaanse beurzen maandag uiteindelijk niet echt de stuipen op het lijf. Ondanks de nakende onzekerheid over het besparingstraject dat de Grieken volgens de trojka nog moeten afhaspelen, koersten de Europese beurzen vrolijk hoger. 

De Bel20 won 1,3 procent. Die winst had het onder meer te danken aan de goede prestaties van Delhaize, dat 7,1 procent hoger sloot, op 73,83 euro. Het analistenleger reageerde verheugd op de cijfers. De totale omzet klokte af op 5,8 miljard euro in het vierde kwartaal en 21,4 miljard over heel 2014. Dat zijn toenames met respectievelijk 11,4 en 3,7 procent. Al werd het resultaat wel wat vertekend door een positief kalendereffect in de VS. 

Delhaize bleek uiteindelijk hard te zijn getroffen door de stakingsacties in eigen land, met een omzetverlies van 6 procent in het vierde kwartaal. Maar volgens de analisten was dat toch minder hard dan gedacht. 'Het is duidelijk beter dan de daling van 8,5 procent die de markt had verwacht', klonk het bij Hans D'Haese van Bank Degroof. 

Het resultatenseizoen in de Verenigde Staten zet vandaag zijn hoog tempo verder. Gisteren kreeg Mattel klappen. Topman Bryan Stockton moest ophoepelen na een erg zwak jaar. Morgen is het de beurt aan onder meer Caterpillar, Pfizer, Procter & Gamble, 3M en American Airlines. In Nederland komt Philips met cijfers over het vierde kwartaal. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud