Amerikaanse resultaten en Beige Book

Volgende week komt het resultatenseizoen in Verenigde Staten op toeren met kleppers als Intel, Johnson & Johnson, JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, Goldman Sachs en General Electric.

Op macro-economisch vlak krijgen we dinsdag de ZEW-index, die weergeeft hoe grote beleggers en analisten de toestand van de Duitse economie inschatten. Woensdag publiceert de Fed haar Beige Book, dat anecdotische informatie geeft over de economische evolutie in een aantal regio’s van de VS. Het Beige Book dient als basis voor de volgende rentevergadering van de Fed.

Bijzondere aandacht gaat maandag naar de Nobelprijs voor Economie, die om 13 uur wordt bekendgemaakt. ‘s Morgens komt Global Graphics met een kwartaalupdate. In Italië start de inschrijving op de aandelen van Poste Italiane die in het kader van de privatisering te koop worden aangeboden.

Vorige week herstelden de Europese beurzen wat van het moeilijke derde kwartaal. In een week tijd won de Euro Stoxx 50 meer dan 5 procent, de Bel20 3 procent. Vrijdag was een iets rustigere dag met 0,2 procent winst voor de Belgische index.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud