Amerikaanse resultatenseizoen dient zich aan

Dinsdag komt het Amerikaanse resultatenseizoen pas echt goed op gang. Zo is het uitkijken naar de resultaten voorbeurs van JPMorgan. In 2013 kreeg de bank de ene boete na de andere te slikken voor het misleiden van klanten. De jaarwinst dreigt volgens analisten met 21 procent achteruit te boeren.

Bij Wells Fargo zou het wel eens een ander geluid kunnen zijn. Volgens Bloomberg hebben de zes grootste banken van de VS samen een nettowinst geboekt van 74,1 miljard euro, het hoogste peil sinds 2006.

Op macroeconomisch vlak is het om 9 uur uitkijken naar de Duitse groeicijfers en het begrotingssaldo van 2013. Rond 11 uur zijn er de cijfers voor de industriële productie in de hele eurozone.

Het is ook reikhalzend uitkijken naar de reactie van de beurzen op het opvallende bod van Charter Communications, nummer vier op de Amerikaanse kabelmarkt, op Time Warner Cable, de numéro 2. Voor die opvallende overname krijgt Charter de steun van Liberty Global-eigenaar John Malone, die in ons land Telenet in handen heeft.

Wall Street had gisteren een al bij al belabberde dag. De verliezen, tussen de 1 en de 2 procent, kwamen er na de verklaring van Fed-bestuurder Dennis Lockhart uit Atlanta dat hij 'een gelijkaardige tapering zoals voorbije maand', toen er tien miljard dollar werd afgepitst van de stimulus, wel zag zitten.

Brussel ging licht positief (+0,3 procent). Steraandeel was andermaal KBC, dat 2,6 procent hoger ging. Het aandeel doet het al langer goed, na de vervroegde terugbetaling van een schijf Vlaamse steun. Nu kwam daar ook nog eens de soepelere Basel-normen bij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud