Apple en Yahoo! beloven veel goeds

Woensdag kunnen de beurzen testen of de stroom aan Amerikaanse bedrijfsresultaten van deze week even sterk blijft als de voorbije twee dagen. Er staat opnieuw een hele reeks bedrijven op de agenda, gaande van AT&T, Boeing, eBay en Abbott tot Starbucks en Mc Donald's. Ook in de financiële sector staan een aantal kleppers op de agenda: Morgan Stanley, Moody's en Wells Fargo.

Het wordt uitkijken of zij de sterke lijn doortrekken. Dinsdag na de slotbel op Wall Street lieten technologiereuzen Apple en Yahoo zich nog opmerken met beter dan verwachte resultaten. Eerder op de dag deed ook financiële reus Goldman Sachs hetzelfde, al bleven die cijfers in de schaduw van het fraude-onderzoek door de SEC. Dat krijgt overigens navolging bij de Britse beurswaakhond FSA.

In Brussel laat Barco voorbeurs in de boeken kijken. Picanol houdt zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Koersbepalende macrocijfers zijn er woensdag niet. Om 15 uur publiceert de Nationale Bank de indicator over het consumentenvertrouwen. Op hetzelfde moment maakt het IMF vanuit Washington haar halfjaarlijkse economische outlook bekend.

Dinsdag gingen de beurzen zowel in Europa als de VS fors hoger. De Europese beurzen hebben er hun beste beursdag sinds begin april opzitten. De Verrassend sterke bedrijfsresultaten en economische cijfers overschaduwden de escalerende schuldcrisis in Griekenland.

STEMMING

Wall Street: De Dow Jones sloot 0,2 procent hoger op11.117,06 punten. De Nasdaq won 0,8 procent tot 2.500,31 punten en ook de breed samengestelde S&P500 deed er 0,8 procent bij tot 1.207,17 punten.

Europa: De pan-Europese Stoxx600 steeg 1,5 procent. Onder de nationale beurzen liet de DAX zich opmerken. De Duitse sterindex won 1,7 procent, de sterkste klim in zeven weken.

Brussel: De Bel20 sloot 0,5 procent hoger op 2.681,07 punten. Belgacom verloor 4,47 procent tot 27,33 euro omdat het ex-dividend noteerde en woog daarmee zwaar op de beurskorf.

BEDRIJVEN

Barco: Resultaten eerste kwartaal om 7.30 uur.

Euronav: De Belgische tankerrederij Euronav haalde in het eerste kwartaal een nettowinst van 22,3 miljoen dollar. Dat is meer dan de 16,8 miljoen dollar van een jaar eerder. De bedrijfskasstroom steeg met 5,2 miljoen dollar tot 84,2 miljoen. Het bedrijf wordt hoe langer hoe meer optimistisch voor 2010.

Picanol: AV om 15 uur in Ieper.

Telenet: Na Belgacom gaat nu ook Telenet ICT-diensten aanbieden aan kmo's, zelfstandigen en vrije beroepen.

Tessenderlo: Tessenderlo Chemie gaat zijn Franse dochter Calaire Chimie reorganiseren, waardoor 51 banen verdwijnen. Dat is dinsdag op een ondernemingsraad bekendgemaakt. De site kampt met een omzetdaling van 52 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud