Banken vallen bleek uit op drukke cijferdag

Wall Street had er donderdag een drukke cijferdag opzitten. Met wisselend succes. Elektronicaketen Best Buy (-28 procent) kende geen goede feestdagen, want het noteerde in die periode een lichte omzetdaling: van 11,75 miljard dollar vorig jaar naar 11,45 miljard dollar dit jaar. Bovendien liep de vergelijkbare omzetgroei, die abstractie maakt van nieuwe winkels, terug in de laatste twee maanden van 2013 (-0,8 procent). Analisten hadden een stijging met 0,5 procent verwacht.

Ook bij de financiële instellingen was het kommer en kwel. Citigroup (-4 procent) verdubbelde zijn winst naar 2,6 miljard dollar, maar haalde de verwachtingen niet. Goldman Sachs (-2 procent) haalde dan weer de verwachtingen wel, maar de melding dat de inkomsten uit trading terugliepen, schrok de beleggers op. Alleen BlackRock had reden tot feesten. De winst in het vierde kwartaal bij de fondsenreus steeg 22 procent. Het aandeel ging naar een recordhoogte van 317,78 dollar.

Op de Brusselse Beurs was er lichte winst, de Bel20 ging 0,2 procent hoger. Andermaal was het Euronav (+ 5,3 procent) dat op de bredere markt in de kijker stond. Beleggers juichen niet alleen de koop van een vloot supertankers bij Maersk toe, ook de verjonging van de tankervloot krijgt bijval. 'Goed voor de marges', klonk het bij beurshuis Petercam.

Morgen volgt er in de Verenigde Staten aardig wat macroeconomisch nieuws, zoals de industriële productie in december en het consumentenvertrouwen. Voorbeurs komt ook Morgan Stanley als één van de laatste grootbanken met resultaten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud