Advertentie
Advertentie

Bbp-cijfers bij de vleet

Hoe heeft de eurozone gepresteerd in het tweede kwartaal? Dat is de vraag waarop de markten vandaag een antwoord verwachten. Vanaf 7.30 uur worden met geregelde tussenpozen de bbp-cijfers van de eurolanden de wereld in gestuurd. We beginnen met Frankrijk, om 8 uur gevolgd door Duitsland en om 10 uur door Italië. Om 11 uur volgen dan het bbp-groeicijfer voor de hele eurozone en ook de cijfers van alle lidstaten.

De specialisten van Capital Economics verwachten een kwartaal-op-kwartaalgroei van 0,2 procent voor Duitsland, de grootste economie van de eurozone. Het Duitse ministerie van Economie zinspeelde eerder deze week al op groei dankzij een toename van de export en een hogere binnenlandse consumptie.

De groei van Frankrijk zal volgens Capital Economics blijven steken op 0,1 procent. Italië zou voor het eerst in vier jaar twee opeenvolgende kwartalen van groei kennen en op een toename van 0,2 procent van zijn bbp uitkomen. Voor de gehele eurozone rekenen de economen ook op een lichte groei van 0,2 procent.

In de namiddag krijgen we nog twee economische cijfers uit de VS: de industriële productie (15.15 uur) en het consumentenvertrouwen volgens de universiteit van Michigan (16 uur).

Na hun rotdag van woensdag, herstelden de Europese beurzen donderdag een klein procent. Wall Street bleef ter plaatse trappelen, onder meer door de dalende olieprijs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud