Advertentie
Advertentie
Advertentie

Bedrijven schetsen weinig rooskleurige toekomst

Dinsdag hadden de beurzen te lijden onder recessievrees. Waar de markten maandag nog teerden op optimisme na een nieuwe reeks overheidsinterventies om de kredietcrisis te lijf te gaan, sloeg de stemming dinsdag om door sombere vooruitzichten van het IMF en van een hele reeks Amerikaanse bedrijven.

Zo brachten Caterpillar, Texas Instruments en Sun Microsystems met een pessimistische outlook de imminente groeivertraging opnieuw op het voorplan. 'We gaan nu naar een periode waarin bedrijven hun prognoses maar ook hun feitelijke resultaten fors zullen zien verlagen', was de voorspelling van een marktpartij.

Voor beterschap woensdag moeten de markten niet rekenen op macro-economisch nieuws. Wel op de agenda staan opnieuw een rist derdekwartaalrapporten, in binnen- en buitenland. In Brussel trapt Barco voorbeurs de dag af. In het VK rapporteert GlaxoSmithKline en in de VS komen onder meer Amazon.com, McDonald's, Philip Morris en Wachovia met cijfers.

Dinsdag nabeurs kwamen zowel de mobilofoniegroep Mobistar als de olietankerrederij Euronav alvast met sterke derdekwartaalcijfers.