'Beginnersfoutje' Yellen licht Dow even voetje

Wall Street kende een kabbelende beursdag tot de nieuwe Fed-voorzitter Janet Yellen op het einde van de eerste persconferentie even uit haar rol viel.
In het laatste uur handel ging de Dow Jones eventjes onderuit. De reden? In een voor de rest behoorlijk saaie persconferentie maakte Janet Yellen in haar debuut als Fed-voorzitter een beginnersfoutje.

En wel in het antwoord op de vraag hoe veel tijd er zal liggen tussen het einde van de stimulus - tegen het huidig 'tempertempo' ergens deze herfst - en de eerste renteverhoging. Voorganger Ben Bernanke zou zich op de vlakte gehouden hebben, maar Yellen plakte er ietwat onhandig een tijdstip op (zes maanden). Dat suggereerde prompt dat Yellen verwacht in het voorjaar van 2015 de rente op te krikken, terwijl de meeste economen maar op het najaar van 2015 mikken.

Uiteindelijk tikte de Dow Jones na een tussentijdse val zo'n 150 punten een al bij al bescheiden 0,7 procent lager af op 16.222 punten. 

Ook Belgische beleggers zullen ruim tijd hebben voor een 'post-match' discussie over de Amerikaanse centrale bank, want de resultatenstroom begint stilaan op te drogen. Woensdag nabeurs kwam Fluxys Belgium wel met een dividendknip, maar die was eerder al gesignaleerd. En nabeurs komt nog de meststoffenproducent Rosier met de resultaten over 2013.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud