Advertentie

Behoudt Umicore zijn prognose?

De handelsweek eindigt met een hele reeks kwartaalresultaten, zowel van Belgische, Europese als Amerikaanse oorsprong. In eigen land zijn vandaag pvc-ramenproducent Deceuninck, telecombedrijf Orange Belgium en non-ferrospecialist Umicore aan de beurt.

Wat Umicore betreft verwacht KBC Securities-analist Wim Hoste dat de omzetgroei in het derde kwartaal is versneld tot 5 procent, van 1 procent in het eerste halfjaar. Dat zou vooral te danken zijn aan de hogere inkomsten uit recyclage die voortvloeien uit de combinatie van hogere metaalprijzen, meer verwerking en geen stilleggingen voor onderhoud.

Beleggers zullen echter meest oog hebben voor de vooruitzichten, denkt de analist. Bij de halfjaarcijfers had Umicore zijn prognose voor de recurrente bedrijfswinst (rebit) opgetrokken tot 345-365 miljoen euro. Die prognose was gebaseerd op de metaalprijzen van eind juli, maar sindsdien zijn ze gemiddeld zo’n 10 procent gedaald.

Elders in Europa openen Daimler, SAP, Ericsson en Volvo de boeken. In de Verenigde Staten rapporteren General Electric en McDonald’s.

Er staan ook twee interessante economische cijfers op het programma: het Belgische ondernemersvertrouwen en het Europese consumentenvertrouwen, respectievelijk om 15 en 16 uur.

De Europese beurzen sloten donderdag met kleine tot matige winsten. Die verschenen op de borden nadat ECB-voorzitter Mario Draghi duidelijk maakte dat er voorlopig niets aan het beleid verandert. Het is wachten tot december voor meer duidelijkheid over wat met het lopende inkoopprogramma zal gebeuren.

Wall Street kleurde lichtjes rood door een ‘mixed bag’ van bedrijfsresultaten. De Dow Jones eindigde 0,2 procent in de min.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud