Advertentie

Bel20 staat voor AB InBev-test

Dinsdag belooft een belangrijke test te worden voor de Bel20. De Brusselse beursbarometer noteert na de appelflauwte dit voorjaar weer op het hoogste peil sinds april. En totnogtoe ontpopt de Bel20 zich met een winst van 11 procent sinds nieuwjaar tot één van de best presterende Europese beursindexen.

Die glansprestatie is in grote mate te danken aan AB InBev. De brouwer won sinds begin dit jaar meer dan 40 procent - alleen KBC doet met zijn heropstanding nog beter - en leverde zo in zijn eentje 100 van de 230 punten winst voor de Bel20 aan in 2012.

AB InBev is zo meer dan ooit het invloedrijkste aandeel in de Bel20-korf en dicteert 14,6 procent van het koersverloop, ruim meer dan de weging van 11 procent voor nummer twee GDF Suez. Bijgevolg zullen de resultaten die AB InBev dinsdag voorbeurs voorlegt, in belangrijke mate bepalen of de Bel20 zijn sterke prestatie kan voortzetten. De lat ligt hoog: maandagavond tikte het bieraandeel af op 66,28 euro, een recordkoers die de multinational op 106 miljard euro waardeert.

Ook elders in Europa staan flink wat bedrijfsresultaten op het menu, met kleppers als Credit Suisse, Deutsche Bank, EDF, Bayer, BP, Fiat en Metro die inzage geven in het eerste halfjaar.

Maar ook op macro-economisch vlak is de agenda bijzonder goed gevuld. In de eurozone komen onder meer Duitsland, Italië en de eurozone met werkloosheidscijfers voor juni. Waarschijnlijk zullen Italië en de eurozone de werkloosheidsgraad tot een record, respectievelijk 10,3 en 11,2 procent, zien stijgen.

In de VS is er ten slotte de S&P/Case-Shiller, de beste vastgoedbarometer van het land. Die zal naar verwachting onderstrepen dat de Amerikaanse vastgoedsector na zes jaar crisis stilaan lijkt uit te bodemen, 35 procent onder de piek van juli 2006.  Economen verwachten dat de Case-Shiller in mei maand op maand met 0,4 procent herstelde, wat de vierde stijging op rij zou zijn.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud