Belegger neemt flink voorschot op Spaans vangnet

Op Wall Street rondde de Dow Jones een voorspoedige week in stijl af, met de vierde winst op rij. Goed voor een vijfdaagse winst van 3,6 procent en tot nog toe de beste beursweek van 2012.

Idem in Europa: ook daar zette de Euro Stoxx50, de korf steraandelen uit de eurozone, een spurtje van 3,6 procent neer. Wereldwijd zetten beleggers in op een vers stimulusrondje voor de economie vanwege centraal bankiers.

Maar vooral: de belegger neemt een voorschot op een kordate aanpak van de eurocrisis, altijd een riskante beleggersstrategie. Concreet leeft de hoop dat de beleidsmakers in de eurozone dit weekend de belangrijkste brandhaard blussen en een vangnet onder de zieltogende Spaanse financiële sector leggen.

In die optiek mag het niet verbazen de Madrileense IBEX-index met 8 procent winst vorige week zowat de best presterende beursbarometer ter wereld was. De twee Spaanse grootbanken, BBVA en Banco Santander, mochten meer dan 10 procent bijschrijven, een verademing na de afslachting van de voorbije maanden.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud