Belegger zet zich schrap voor drukke cijferweek

De rest van België kan na 21 juli zorgeloos op vakantie vertrekken, maar die rust is de belegger die graag op de hoogte blijft van zijn portefeuille niet gegund. Voor de Belgische steraandelen uit de Bel20 breekt immers de drukste week van het resultatenseizoen aan.

Liefst 12 Bel20’ers, 60 procent van de Brusselse beursbarometer dus, opent de boeken over het eerste halfjaar.

Solvay en Engie trappen woensdag af, maar pas aan het slot van de week is het hek van de dam. Donderdag zijn er resultaten van AB InBevDelhaizeGBL en Telenet, vrijdag volgen BefimmoBekaertCofinimmoProximus, UCB en Umicore.

Op macro-economisch vlak kun je er gif op nemen dat het legertje 'ECB-watchers' onder de economen maandag om 10 uur met meer dan gewone aandacht naar de maandelijkse ECB-statistieken over de kredietverlening zal kijken. In mei steeg de kredietverlening aan bedrijven - gezuiverd voor effectiseringen - jaar op jaar met 0,1 procent.

Niet echt spectaculair, maar wél de eerste toename in drie jaar. Hoopgevend nieuws en een pril signaal dat de 60 miljard euro die Frankfurt maandelijks in de economie pompt, stilaan effect begint te sorteren. Maar daarvoor moeten de cijfers voor juni wel de stijging van de kredietverlening bevestigen.

 


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud