Advertentie

Beleggers laven zich aan wilde geruchten

De rapper Dr. Dre, wiens bedrijf Beats by Dr. Dre eerder dit jaar door Apple werd overgenomen voor 3 miljard dollar ©REUTERS

Bij gebrek aan richtinggevend nieuws, hebben de beurzen het moeilijk om een duidelijke koers te kiezen. Dat vertaalde zich maandag in een verliessessie. En dinsdag lijkt er weinig beterschap in zicht te zijn.

Beleggers in Japan moeten zich alvast geen zorgen maken. Dinsdag blijft de beurs van Tokio gesloten naar aanleiding van de herstevening (Autumnal Equinox).

De agenda heeft bitter weinig te bieden. Behalve dan voor liefhebbers van indicatoren van aankoopdirecteurs, de zogenaamde PMI-indexen. Die krijgen we over de Chinese industrie, de industrie en de dienstensector in de eurozone, en de Amerikaanse industrie. Allemaal over september.

In een dergelijk klimaat gaan verveelde beleggers dan maar aan de slag met de wildste geruchten. Dat is onder meer het geval bij Herbalife. De Amerikaanse producent van voedingssupplementen ging in de laatste handelsminuten op Wall Street in vrije val. Aanleiding waren geruchten over een nakende exit van aandeelhoudersactivist Carl Icahn. Nochtans kan die op dit moment niet zomaar uitstappen. Hij heeft vertrouwelingen in de raad van bestuur, en is dus een insider. Hij kan dus niet verkopen, zo vlak voor het einde van het kwartaal, zonder zware verdenkingen van handel met voorkennis over zich af te roepen. Maar dat hield ongeruste beleggers dus niet tegen om het aandeel te dumpen.

En ook rond Apple gonst het van de geruchten, met name over de plannen met Beats Music, de muziekstreamingdienst die het bedrijf eerder dit jaar verwierf met de overname van Beats by Dr. Dre, het muziekbedrijf van de gelijknamige rapper. Volgens de blog TechCrunch zou Apple die dienst willen opdoeken, hoewel volgens waarnemers net dat de reden was waarom Apple in mei 3 miljard dollar neertelde voor Beats, de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf. Andere bloggers beweren dat Apple de muziekdienst niet zozeer zal opdoeken, maar zal aanpassen waarbij mogelijk de naam verdwijnt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud