Belgacom knipt Bel20 bij

De Bel20 start de beursdag vandaag met een handicap: Belgacom noteert immers zonder het slotdividend van bruto 1,68 euro over boekjaar 2013. En die coupon roomt de Bel20 met 8,8 punten af. Het is overigens voorlopig de laatste keer dat de ex-monopolist nog zo'n impact heeft. De nieuwe CEO Dominique Leroy heeft al laten weten dat beleggers het de komende jaren met een minder gulle coupon zullen moeten stellen.

Later op de week gaat er van de koers van GBL, UCB en GDF Suez ook nog eens een dividend af. En dat roomt de Bel20 nog eens met zo'n 25 punten af. Alles samen moet de Bel20 dus al goed 1 procent stijgen puur om de impact van het coupongeknip goed te maken.

Of dat lukt, zal in grote mate afhangen van het bedrijfsnieuws. In België komen onder meer Euronav, CMB, Melexis, Barco en Mobistar met een update over het eerste kwartaal, in de VS is het vooral uitkijken naar toonaangevende technologiebedrijven als Apple, Amazon en Facebook. De jongste weken hadden beleggers even hun buik vol van de voormalige hoogvliegers uit de IT-sector en er zullen dus stevige rapporten nodig zijn om Wall Street weer te vermurwen overtuigd aan het kopen te slaan.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud