Advertentie

Belgacomday

Het is eigen land vandaag vooral uitkijken naar de kwartaalcijfers van Belgacom, voorbeurs. Slaagt de telecomgroep van CEO Dominique Leroy er net als Mobistar (maandag) en Telenet (donderdag) in goede cijfers te serveren? Analisten kijken vooral uit naar de evolutie van de gemiddelde maandelijkse opbrengst per klant, de zogenaamde ARPU. Ziet Belgacom net als Mobistar de uitrol van snellere mobiele technologie 4G - die voor meer dataverbruik zorgt - weerspiegeld in een stabilisering van zijn ARPU, ondanks de daling van de roamingtarieven in juli?

De analisten gaan in het derde kwartaal uit van een omzetdaling met 6,6 procent tot 1,46 miljard euro. Op vergelijkbare basis, als geen rekening wordt gehouden met de verkoop van Telindus France eind maart, blijft de daling beperkt tot 2,4 procent.

De recurrente bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen (rebitda) zien ze met 4,7 procent dalen tot 408 miljoen euro - met minder dan 4 procent op vergelijkbare basis -, onder meer ten gevolge van de rebrandingkosten om van Proximus het enige merk te maken voor alle diensten: vaste, mobiele en digitale televisie. De rebitda-marge zou licht stijgen van 27,3 naar 27,8 procent. Voor de nettowinst verwacht de consensus een daling van 156 naar 133 miljoen euro.

De analisten verwachten geen wijziging van de jaarprognoses die na de eerste jaarhelft werden opgetrokken: omzet- en rebitda-daling van 1 à 2 procent en bij groothandelspoot BICS een omzetdaling tussen 5 en 10 procent.

Ook farmagroep UCB, net als Belgacom een Bel20'er, geeft een update over zijn derde kwartaal. Een update, geen volledige cijfers.

In het buitenland rapporteren BASF, Procter & Gamble en Ford kwartaalcijfers.

Beleggers worden vandaag ook macro-economisch gevoed: het Belgische ondernemersvertrouwen, de derde kwartaal bbp-groei in het VK en de verkoop van nieuwe huizen in de VS.

Gisteren ging Wall Street meer dan 1 procent hoger dankzij puike kwartaalrapporten van onder meer 3M, Caterpillar en General Motors. Ook de Europese beurzen zaten in de lift, zij het wat beperkter (+0,7%).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud