Beurzen klaar voor dag van handelsbalansen en vastgoed

Het wordt een dag van handelsbalansen en vastgoedbedrijven op de beurzen. Donderdag eiste ECB-voorzitter Mario Draghi nog een hoofdrol op. Zijn boodschap haalde de euro onderuit, maar de aandelenmarkten wisten niet zo goed wat ze ermee aan moesten.

De verzwakking van de euro is goed nieuws voor de Europese exportbedrijven, die last begonnen te krijgen van de sterke euro. Dat zou al wel eens kunnen blijken uit de verschillende handelsbalansen die vrijdag publiek worden gemaakt. Er is de Chinese handelsbalans over de maand januari, al staan macro-economische cijfers uit China er onderhand voor bekend dat ze niet altijd een even waarheidsgetrouw beeld geven van de economie. Maar aangevuld met de Duitse en Amerikaanse handelsbalansen over de maand december kunnen economen zich toch al een beeld vormen van hoe de globale handel evolueert.

In Brussel is het al vastgoed wat de klok slaat. Alsof ze het onderling hebben afgesproken, publiceren zowel Cofinimmo, Intervest Offices & Warehouses, Intervest Retail en Wereldhave Belgium hun cijfers over het afgelopen boekjaar. Bij Ascencio gaat het om een tussentijdse verklaring over het eerste kwartaal van het boekjaar 2012/13. In de rest van de wereld blijft het op bedrijfsvlak rustig, met enkel cijfers van MAN en Moody's op de agenda.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud