Advertentie

Beurzen vliegen erin na paasvakantie

De eerste maandag na de paasvakantie was een topdag voor de beurzen wereldwijd. Net als de meeste Europese beurzen ging in Brussel de Bel20 flink omhoog. En de sterke prestaties op de Europese beurzen kregen daarna ook een vervolg op Wall Street.

Een beslissing van de Chinese Centrale Bank werd overal warm onthaald. Chinese banken moeten voortaan minder geld als reserve opzij zetten. De ingreep moet meer cash bij de bedrijven doen belanden en zo de Chinese economie weer een duwtje in de rug geven. Beleggers hopen een graantje te kunnen meepikken.

Het is afwachten of het optimisme de komende dagen zal blijven overheersen. Vrijdag is er de top in Riga waar de Europese financiënministers de Griekse kwestie weer zullen bespreken. Dat er een deal op tafel komt klinkt nu al weinig waarschijnlijk, maar de sfeer van de gesprekken zal ongetwijfeld doorsijpelen naar de beurzen.

In de tussentijd zijn er alvast nog een aantal Amerikaanse bedrijfsresultaten. Op het programma dinsdag staan onder meer telefoonbedrijf Verizon, technologiebedrijf United Technologies en internetgigant Yahoo. Voorts is het uitkijken naar het Duitse beleggersvertrouwen van het ZEW, oftewel het Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud