Beurzen wereldwijd hard onderuit

De beurzen zijn wereldwijd met verliezen van 2 procent en meer gesloten. Op Wall Street zakte de Dow 2,5 procent, de slechtste prestatie in net geen vier weken. De sombere vooruitzichten van de Federal Reserve zetten woensdag een verkoopgolf in gang. Beleggers vluchtten massaal in dollar, yen en staatspapier.

Ook in Japan, China en het Verenigd Koninkrijk vielen donkere economische nieuwtjes uit de kast. Nabeurs publiceerde Cisco op Wall Street kwartaalcijfers die min of meer in lijn met de verwachtingen lagen. Maar beleggers stuurden het aandeel niettemin fors lager in de nabeurshandel, onder meer omdat bedrijven steeds later hun facturen aan de netwerkspecialist betalen.

De stroom slecht economisch nieuws overstemde woensdag de vele positieve geluiden uit de bedrijfswereld, onder meer van het uitzendconcern Adecco en voedingsreus Nestlé.

DONDERDAG

Donderdag zijn alle ogen gericht op AB InBev. De brouwer publiceert voorbeurs zijn kwartaalrapport. Nabeurs doet het techbedrijfje Connect Group hetzelfde in Brussel. Buiten de landsgrenzen publiceren onder meer het Duitse nutsconcern RWE, de Nederlandse verzekeraar Aegon en de Duitse meststoffenspecialist K+S resultaten.

Op economisch vlak wordt het wat kalmer in vergelijking met voorgaande dagen. Voor de eurozone raakt om 11.00 uur wel de evolutie van de industriële productie in juni - toen de eurocrisis in alle hevigheid woedde - bekend.

STEMMING

WALL STREET:

- De Dow sloot 2,5 procent in het rood op 10.378,83 punten, de slechtste prestatie in net geen vier weken. Alle 30 leden van de sterindex sloten met verlies. De S&P500 zakte 2,8 procent. De Nasdaq verloor 3 procent.

EUROPA:

- De brede Europese Stoxx 600 verloor 2 procent. De Euro Stoxx 50 daalde met 2,7 procent.

BRUSSEL:

- De Bel20 zakte 2,6 procent.

- Vooral de financiële sector voerde de neergang aan. Dexia donderde 5 procent in de min tot 3,56 euro, KBC gaf eveneens 5 procent prijs tot 34,27 euro. Verzekeraar Ageas moest 4,9 procent in de min tot 2,11 euro.

BEDRIJVEN

De volgende Belgische bedrijven kwamen WOENSDAG nabeurs met nieuws of komen DONDERDAG met nieuws:

AB INBEV

- Halfjaarcijfers, voorbeurs.

CONNECT GROUP

- Halfjaarcijfers, nabeurs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud