Blijft het optimisme van de Europese CEO overeind?

Ondanks het gerommel in China, Brazilië en andere opkomende markten lijkt het vertrouwen van de Europese bedrijfsleiders wel onverwoestbaar. Dat viel gisteren af te lezen uit de conjunctuurbarometer van het Britse onderzoeksbureau Markit, dat maandelijks een kleine 5.000 Europese logistieke managers naar hun orderboekjes polst.

De Markit-index zakt in september slecht miniem, van 54,3 naar 53,9 punten. Dat suggereert dat de economie van de eurozone ook in het derde kwartaal tegen een vrij stevig tempo bleef groeien. Economen mikken op 0,4 procent, evenveel als tijdens het tweede kwartaal. 

Donderdag krijgen beleggers nog twee belangrijke conjunctuurgraadmeters voorgeschoteld. 's Morgens is er de Duitse Ifo-index, die tot nog toe aangaf dat het optimisme van de Duitse CEO onverwoestbaar is. Hier rekenen economen eveneens op een minieme daling, van 108,3 naar 107,9 punten.

In de namiddag maakt de Nationale Bank dan ook het Belgisch ondernemersvertrouwen bekend. En aangezien de Belgische CEO meestal zijn Duitse collega schaduwt, is de kans is ook hier groot dat er een kleine daling opgetekend wordt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud