Brexit? Who cares!

Brexit? Een economie die in 2017 de belabberdste prestatie van alle grote economieën neerzette? Who cares! Alleszins niet de beleggers in het kruim van het Britse bedrijfsleven , verzamelde in de FT100. 

De Footsie koerste woensdag 0,4 procent hoger naar 7.620 punten, een record. Helemaal onlogisch is dat niet: terwijl brexit via het tuimelend pond zwaar de koopkracht van de gemiddelde Brit aangetast heeft, zijn de inkomsten uit dollar en euro van de vele multinationals die de Footsie rijk is plots uitgedrukt in sterling een stuk méér waard geworden. 

Bovendien hebben de bedrijven die woensdag het mooie weer maakten op hun hoofdkantoor na weinig uitstaans met de ‘Britse’ economie. Een scherpe stijging van de koperprijs en andere metaalprijzen  hielp de mijnbouwers stevig hoger. En die wegen zwaar door in de Londense beursbarometer. Antofagasta en Glencore boekten dik 2 procent winst.

Voor Wall Street was gisteren een 71ste record van het jaar nipt te hoog gegrepen. In Brussel kon de Bel20 nipt boven 4.000 punten afsluiten. De handel was opvallend geanimeerd, met stevige koersbewegingen voor onder meer Argenx, Bone Therapeutics, Exmar en Euronav. 

Donderdag kondigt zich rustiger aan. De agenda is zo goed als leeg, tenzij u opgewonden raakt van het maandbulletin van de Europese Centrale Bank, en veel grote beleggers hebben al de boeken gesloten over 2017.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud