Advertentie

Brussel viert vierde beursgang

Vandaag donderdag trekt het biotechbedrijf Argen-X naar de Brusselse beurs, met een startkoers van 8,50 euro per aandeel. Na Genticel, Euronext en Ontex is het de vierde onderneming die dit jaar naar Euronext Brussel trekt.

Na de uitschuiver op dinsdag boekte Wall Street opnieuw winst. Eerst met de handrem op, maar die werd gelost nadat de Fed-notulen waren gepubliceerd. De Dow Jones ging na een makke ochtendhandel toch 0,5 procent hoger naar 16.985 punten, voor Nasdaq was er 0,6 procent winst naar 4.419 punten. 

In de namiddag werden de notulen van de Fed-vergadering van 17 en 18 juni vrijgegeven. Daaruit bleek dat er een consensus is in de Fed om het stimulusprogramma in oktober te stoppen met een laatste slag van 15 miljard aan aankopen van staatsobligaties en herverpakte hypotheken. Maar er kwam nog geen duidelijkheid over het rentebeleid. Economen houden rekening met een basisrente van 0,5 procent tegen midden 2015, wat zou betekenen dat de Fed tegen dan twee keer de rente zou verhogen. Maar de directeurs zijn het nog niet eens.

Vandaag is het de beurt aan de centraal bankiers aan deze zijde van de oceaan. In de voormiddag komt het maandrapport van de ECB en kort na de middag het rentebesluit van de Bank of England.

In Azië wordt uitgekeken naar de Chinese cijfers over de buitenlandse handel. Economen geloven dat het handelsoverschot in juni is gestegen tot 37 miljard dollar, het hoogste peil in vijf jaar. In juni vorig jaar bedroeg het slechts 27 miljard dollar. Verwacht wordt dat de handelscijfers bevestigen dat de Chinese economie opleeft na een zwak eerste kwartaal. Dat is onder meer te danken aan stimuleringsmaatregelen. Peking verlaagde voor sommige banken de kasreserve die ze moeten aanhouden.

Op bedrijfsvlak is het de grote dag voor Argen-X: het biotechbedrijf kent zijn eerste notering op de Brusselse beurs. Het trekt naar de beurs tegen 8,50 euro per aandeel, aan de onderkant van de initiële prijsvork, en haalt zo 40 miljoen euro op. De operatie waardeert Argen-X op bijna 132 miljoen euro, en zet het zowat in het midden van het peloton van de biotechbedrijven in Brussel. Argen-X ontwikkelt medicijnen op basis van antilichamen die door lama's geproduceerd worden. De studies die het bedrijf verricht, zitten nog in een vroeg stadium.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud