Chicago-index boosdoener van dienst

Volgende bedrijven kwamen woensdag nabeurs met nieuws of staan donderdag in de belangstelling:

BELGACOM:
- Base (KPN Belgium) en Mobistar hebben bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen Belgacom. De twee uitdagers op de telecommarkt verwijten de ex-monopolist van misbruik van zijn dominante machtspositie op de markt van breedbandinternet. De klacht dateert van april.

CO.BR.HA:
- De bierbrouwer Co.Br.Ha., vooral bekend van het pilsmerk Primus, heeft de eerste zes maanden van 2009 afgesloten met een nettowinst van 2,8 miljoen euro, tegen 2 miljoen euro een jaar eerder. Een en ander is vooral te danken aan een eenmalige fiscale meevaller.
- Vanaf 1 oktober verhoogt de brouwer zijn prijzen. De prijzen stijgen met 3,5 procent (Primus) tot 4,5 procent (Tongerlo Blond en Bruin). Voor de merken Tongerlo Prior en de Keizer Karel-bieren blijven de prijzen onveranderd.

DECEUNINCK:
- Openbaar aanbod tot inschrijving op nieuwe aandelen met VVPR strips tegen 0,98 euro per aandeel. Aanbod loopt t.e.m. 7 oktober.

THENERGO:
- Carl Malbrain stapt op als gedelegeerd bestuurder van de groenestroomproducent Thenergo. Malbrain was nog geen jaar in dienst. Hij volgde op 7 november 2008 Kurt Alen op.

UCB:
- UCB heeft de obligatieuitgifte die het bedrijf woensdagmorgen aankondigde na één dag succesvol afgerond. Het bedrijf kreeg voor 450 miljoen euro converteerbare obligaties geplaatst bij institutionele beleggers. Mogelijk loopt het bedrag nog op tot een half miljard, als de overtoewijzingsoptie wordt gelicht.