Advertentie

Cijferlawine, the sequel

Beleggers krijgen donderdag geen tijd om te bekomen van de resultatenlawine die woensdag passeerde. Ook dinderdag kondigt zich druk genoeg aan, met in Brussel de resultaten van Bel20'ers Befimmo en GDF Suez op het programma.

Beleggers moeten opnieuw een extra paar ogen hebben donderdag. Want naast een resem bedrijfsresultaten staat er ook op macro-economisch vlak een en ander te gebeuren.

Er zijn de rentebesluiten van de Bank of England en de ECB. Zoals steeds zijn bij die laatste vooral de begeleidende commentaren van voorzitter Mario Draghi echt van belang.

En dan is er dus die resultatenoverdaad. Staan donderdag zoal geprogrammeerd: Befimmo, GDF Suez, Siemens, Royal Dutch Shell, ExxonMobil en LinkedIn. En zoals steeds zit daar tussenin nog een resem kleintjes, die zeker ook niet uit het oog verloren mogen worden.

Gisteren sloot Wall Street verdeeld. Fed-voorzitter Ben Bernanke had weinig verrassingen in petto in de marge van het rentebesluit, dat nog steeds muurvast tegen het nulpunt gespijkerd staat. Opmerkelijk is wel dat Bernanke nu ook hintte op een mogelijke verlenging van het stimulusprogramma, indien de inflatie terugvalt. Dat zette de dollar onder druk, maar de te verwachten opleving op de aandelenmarkten, waar de aanhoudende liquiditeitsstroom vanuit de Fed normaalgezien zou toegejuicht moeten worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud