Citigroup doet Goldmanzorgen even vergeten

Sterke resultaten van Citigroup zorgden ervoor dat de Dow Jones gisteravond tegen de Europese trend van eerder op de dag in, hoger wist te sluiten. Het nieuws werd zo goed onthaald dat zelfs Goldman Sachs, onder vuur van beursautoriteiten overal ter wereld, mee omhoog werd getrokken. De Nasdaq had onder meer te lijden onder de zwakke prestatie van smartphoneproducent Palm, dat zijn kansen om overgenomen te worden ziet slinken.

Dat nieuws kwam echter te laat voor de Europese beurzen, die onder druk van de Goldman Sachs-zorgen, in combinatie met de nadelige gevolgen van de vliegverboden in noordwest-Europa, duidelijk lager eindigden. Ook de Bel20 deelde in de klappen. Binnen de index wisten enkel Dexia, Mobistar en Telenet winstcijfers voor te leggen.

Vandaag is het op macro-economisch vlak uitkijken naar de ZEW-indicator voor het beleggersvertrouwen over de maand april om 11 uur. Om 15 uur publiceert het IMF in de VS zijn halfjaarlijks rapport over de wereldwijde financiële stabiliteit. Op bedrijfsvlak zijn er in ons land nabeurs eerstekwartaalresultaten van Euronav. In de VS komen grootheden zoals Apple, Coca-Cola, Goldman Sachs en Yahoo! met resultaten.

Stemming


Wall Street: De Dow Jones sloot 0,7 procent hoger op 11.092,05 punten. De S&P500 volgde met een winst van 0,5 procent tot 1.197,52 punten. De Nasdaq verloor 0,1 procent tot 2.480,11 punten.

Europa: De EuroStoxx 50 verloor 0,3 procent, terwijl de Stoxx600 0,7 procent liet liggen. Vastgoedgroepen tekenden voor de grootste daling binnen de brede index, met een verlies van 2,1 procent. Dat was voor een groot deel te wijten aan Kleppiere (-8,1 procent) en Wereldhave (-7,8 procent), die beide zonder dividend noteerden.

Brussel: De Bel20 zakte 0,7 procent tot 2.667,96 punten. Er waren slechts drie stijgers: Dexia (+1,7%), Mobistar en Telenet (beiden +0,2%).

Volgende bedrijven kwamen maandag nabeurs met nieuws of staan dinsdag in de belangstelling:

Euronav:

  • Resultaten eerste kwartaal, 17.45 uur

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud