Advertentie

CMB spurt naar biedprijs

Op de Brusselse beurs vielen er maandag geen prijzen te rapen met het correct raden van het meest opvallende aandeel: CMB. De rederij spurtte meer dan 18 procent hoger naar 15,91 euro en noteert zo dicht tegen de 16,20 euro per aandeel die redersfamilie Saverys biedt. Met 238.000 verhandelde stuks was de handel meer dan tien keer drukker dan het gemiddelde dagvolume de voorbije 12 maanden.

Analisten waarschuwen beleggers wel niet frenetiek naar de volgende delistingkandidaat te zoeken. CMB is volgens hen een specifiek geval dat niet per se voor herhaling vatbaar is, al zijn er wel veel beursgenoteerde bedrijven voor wie de beursnotering nauwelijks nog enige meerwaarde biedt.

Ook bij Hamon kun je vragen stellen bij het nut van de beursnotering. Bij de fabrikant van industriële koelsystemen en warmtewisselaars viel er in Frankrijk opnieuw een lijk uit de kast. Er komt nu opnieuw een kapitaalronde die de kleine belegger uitsluit: de oprichtersfamilie Lambilliotte gaat het belang in het Spaanse Esindus plus 5 miljoen cash inbrengen, in ruil voor nieuwe aandelen. Bijgevolg zien de kleine aandeelhouders hun belang voor de tweede keer in een jaar verwateren. Logisch dus dat beleggers het aandeel maandag ruim een tiende lager stuurden naar het laagste peil in negen jaar.

Dinsdag oogt de bedrijfsagenda rustig. Wel krijgen de Europese beurzen weer rugdekking vanuit Wall Street, dat na een lang weekend weer de handel hervat. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud