Colruyt en de consument

In eigen land is het uitkijken naar wat detailhandelaar Colruyt te vertellen heeft op de algemene vergadering. De grootwarenhuisketen uit Halle heeft een gebroken boekjaar en staat dus pas nu zijn aandeelhouders te woord. Verder komt Proximedia met halfjaarcijfers.

Nieuws waarover vandaag mogelijk meer duidelijkheid komt zijn de plannen van kantoorbenodigdhedengroep Staples. De Amerikaanse onderneming wil 250 miljoen dollar besparen en 60 winkels sluiten. In België zijn er zes,maar gisteren was nog niet duidelijk of ze getroffen zijn.

Ford Motor liet weten dat het om de verliezen in Europa te stelpen en de productie aan te passen aan de vraag, 'verschillende honderden jobs gaat schrappen'. Maar of ook banen verloren gaan bij Ford Genk, is voorlopig een open vraag.

De Belgische spoorgroep NMBS staat gelukkig niet op de beurs, maar heeft wel een zware impact op de nationale economie door zijn cruciale rol in de mobiliteit van personen en goederen. De ontmoeting van de minister met de vakbonden vandaag lijkt de laatste kans om de 24-urenstaking van 3 oktober nog te verhinderen.

Buiten de grenzen komt Duitsland met zijn inflatiecijfers voor de maand september. In de Verenigde Staten worden de gegevens over de verkoop van nieuwe woningen bekendgemaakt, maar zelfs als die goed zijn is het maar de vraag of dat de belegger inspireert.

Gisteren/dinsdag zorgen uitstekende cijfers over de huisprijzen, de huurprijzen én het consumentenvertrouwen niet voor een extra boost voor Wall Street, integendeel. In Hong Kong komt kledinggroep Esprit met jaarcijfers. Die zullen een indicatie geven van hoe slecht het gesteld is met de Chinese export naar Europa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud