Advertentie
Advertentie

Cyprus blijft een warboel

Het blijft onduidelijk wat de Cyprioten nu uiteindelijk gaan uitdokteren als reddingsplan. Een week draaien en keren over een mogelijke depositotaks eindigde vrijdagavond in een verrassende oprichting van een solidariteitsfonds. De beurzen gaven alvast op om er wijs uit te geraken, en focusten op ander nieuws.

Over het algemeen leggen de wereldwijde beurzen een licht negatief rapport voor over de afgelopen handelsweek. Op Wall Street viel op hoe bedrijven zwaar werden afgestraft of fors werden beloond, afhankelijk van het feit of het nieuws dat ze meldden in positieve of negatieve richting verraste.

Cyprus was in die hele historie uiteindelijk niet meer dan een vervelend achtergrondgeluid. Omdat maar niet duidelijk werd hoe de crisis op dat eiland nu zou aangepakt worden, gaven beleggers er de brui aan. Ook het feit dat de omvang van de problemen en de oplossingen ervoor niet gigantisch is, lijkt beleggers min of meer onverschillig te maken.

Komende week valt de trein van de jaarresultaten stil. De aandacht verschuift naar de publicatie van de jaarverslagen in de aanloop naar de periode van de algemene vergaderingen. De beursweek eindigt ook vroeg. Op Goede Vrijdag houden de meeste Europese en Amerikaanse beurzen de deuren gesloten.

Op macro-economisch vlak is het vooral uitkijken naar de indicatoren voor het consumentenvertrouwen in Europa en de VS, die halfweg de week geprogrammeerd staan. Afgelopen week toonden de ondernemers zich al niet van hun meest optimistische kant, en bleek ook dat de Duitse industrie niet echt meer op volle toeren draait.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud