D-day voor Air France-KLM

De Amerikaanse financiële markten staan gespannen voor het besluit van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. Die maakt hoogstwaarschijnlijk bekend dat ze stopt met haar programma om schuldpapier in te kopen. Het valt af te wachten hoe de Amerikaanse markten, die dinsdag na gemengde macroeconomische cijfers vrolijk hoger gingen, daarop reageren. 

Voorbeurs is het hier uitkijken naar de resultaten van Tessenderlo, dat ook een BAV houdt over de kapitaalverhoging van 200 miljoen euro die het bedrijf recent doorvoerde. In de namiddag is er voer voor de macro-economische liefhebbers, met het bbp-cijfer voor het derde kwartaal. 

Het grootste nieuws kan evenwel vanuit Frankrijk en Nederland komen. Air France-KLM komt met de resultaten van het derde kwartaal. De voorbije dagen regende het geruchten in de pers over het lot van het bedrijf. Dat ging van een 'technisch faillissement' tot 'een verlies van 7.500 jobs'. Het bedrijf ontkende de geruchten en mag dus vandaag haar versie komen geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud