D'Ieteren op weg naar eerste winststijging in vier jaar

Vandaag om 15 uur staan er voor beleggers twee interessante aandeelhoudersvergaderingen op het menu: Delhaize en D'Ieteren. Bij Delhaize zullen de aandeelhouders logischerwijs hopen op wat meer tekst en uitleg bij de preliminaire fusiegesprekken die de supermarktketen aangeknoopt heeft met zijn Nederlandse branchegenoot Ahold. Deze laatste hield woensdag terzake stijf de lippen op elkaar

De kans is groot dat ook bij Delhaize aandeelhouders weinig extra informatie verkrijgen. Idem bij D'Ieteren, waar beleggers al jaren wachten op het antwoord op de vraag hoe de autoholding de cash die de verkoop van autoverhuurder Avis Europe opleverde zal herinvesteren.

Mogelijk wordt het activiteitenverslag dat D'Ieteren 's morgens voorbeurs interessanter. De twee motoren van D'Ieteren, de Belgische verdeler van de Volkswagen-groep en autobeglazingsdochter Belron, sputterden de voorbije jaren immers serieus. Vooral Carglass-eigenaar Belron had het erg moeilijk, door de toegenomen concurrentie van goedkopere rivalen. 

Toch voorspelde D'Ieteren in februari voor 2015 de eerste winststijging in vier jaar, met 'minstens 10 procent'. Analisten denken dat die prognose nog vrij conservatief is. Voor het eerste kwartaal rekenen ze gemiddeld op een omzetstijging van goed 7 procent voor Belron, vooral dankzij de rugwind van een sterke Amerikaanse en Canadese dollar. Even belangrijk zijn de verkopen in Europa. Daar rekenen analisten voor het eerst sinds lang weer op groei, zij het met een bescheiden 0,2 procent. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud