Advertentie
Advertentie

De extremen CMB en Melexis

Komende week, donderdag om precies te zijn, start het Belgische resultatenseizoen goed en wel. Voor Mobistar kunnen we kort zijn: bij de telecomoperator kijken beleggers minder naar de cijfers, wel naar de oplopende fusiekoorts waar Telenet in elk scenario de beste kaarten lijkt te hebben.

En dan zijn er twee uitersten: CMB stevent door de extreme lage tarieven voor drogebulkscheepvaart op fors verlies af: KBC Securities denkt aan 33 miljoen dollar. Contrasteer dat met Melexis. De chipfabrikant voor de autosector voorspelde in februari voor het eerste kwartaal een omzet van 94 miljoen euro, tegenover 76 miljoen een jaar eerder. Voor heel 2015 voorspelde Melexis een omzetstijging van 18 tot 24 procent. En dat was  uitgaand van een euro die gemiddeld 1,15 dollar kost. Sindsdien ging er nog ‘s 10 cent af, wat voor extra rugwind zorgt bij het omzetten van de verdiende dollars in euro. 

Ook op Wall Street dendert de resultatentrein voort, met flink wat kleppers uit de Dow Jones. Meteen ook een serieuze test voor het beleggerssentiment, na de stevige uitschuiver die de beurzen vrijdag wereldwijd maakten. 


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud