De glazen bol van Clamadieu

Na het tromgeroffel van maandag toen de Nasdaq Composite Index na dertien jaar nog eens boven 4.000 punten ging, volgde op dinsdag het eerste slot boven 4.000 na zoveel jaren: aan het eind van de dag stonden een stijging met 0,58 procent en 4017,75 punten op het bord.

De Dow Jones en de S&P 500 bleven status-quo, bij een gedempte sfeer door twijfels over de uiteindelijke impact van het nucleaire akkoord met Iran.

Er wordt uitgekeken naar de capital markets day (beleggersdag) die Solvay vandaag houdt in Londen. CEO Jean-Pierre Clamadieu moet zich schrap zetten voor een kritisch publiek. Nog slechts zeven analisten van de 28 die volgens Bloomberg het aandeel opvolgen, plakken een koopadvies op Solvay. Tien kiezen voor verkopen. Niemand verwacht nog dat Clamadieu zal herhalen dat Solvay tegen 2016 een bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) van 3 miljard euro nastreeft. De vraag is niet of het minder wordt, maar hoeveel minder. Optimisten gewagen nog van 2,7 miljard, anderen denken veeleer aan 2,2 à 2,4.

Voorts krijgen de beleggers de kans te reageren op de beter dan verwachte resultaten die Colruyt dinsdag nabeurs bekendmaakte.

In Duitsland gingen dinsdagavond de onderhandelaars van de partijen CDU/CSU en SPD de nacht in met goede hoop om tegen de ochtend stilaan een regeerakkoord rond te hebben. Als het er is, zal het naar verwachting enkel inhoudelijk zijn en nog niet over de verdeling van de ministerposten gaan, laat staan over namen. Dit om de achterban van de SPD, die over het akkoord zijn zeg nog moet doen, niet bij voorbaat te bruuskeren.

In de VS wordt het cijfer van het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan gepubliceerd. Het cijfer van de Conference Board van gisteren, doorgaans als het betrouwbaarste gepercipieerd, zakte naar 70,4 punten tegen 72,4 punten in oktober, een tegenvaller.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud