Advertentie
Advertentie

De laatste loodjes kwartaalcijfers

Cijferfetisjisten kunnen komende week nog een laatste keer hun hart ophalen met een bombardement kwartaalverslagen. Heel wat bedrijven komen nog met een update over het eerste kwartaal, vlak voor de deadline van 19 mei. De volgende keer - in oktober en november - belooft de stroom kwartaalrapporten een stuk kalmer te zijn, aangezien zo'n updates tussen de halfjaarlijkse verslagen dan voor de eerste keer optioneel in plaats van verplicht zullen zijn.

Roularta bijt maandag de spits af en op dinsdag opent Agfa-Gevaert de boeken, maar later op de week gaat de financiële sector met de meeste aandacht lopen. Woensdagochtend zijn verzekeraar Ageas en restbank Dexia aanzet, een etmaal later is het aan KBC.

Naast het bedrijfseconomisch geweld, worden ook de fans van macro-economisch nieuws op hun wenken bediend. Eurostat publiceert donderdag cijfers over de economische groei in de eurozone in het eerste kwartaal. Analisten geloven dat de groei verdubbelde naar 0,4 procent, het hoogste peil sinds het eerste kwartaal van 2011.

De groeicijfers zullen bevestigen dat het economisch herstel in de eurozone sterker wordt. Recente cijfers tonen aan dat het ondernemers- en consumentenvertrouwen flink zijn gestegen.

Duitsland blijft met een verwachte groei van 0,7 procent de locomotief van de eurozone. Voor Frankrijk en Italië voorspellen economen slechts 0,1 en 0,2 procent groei. Spanje publiceerde al een groeicijfer van 0,4 procent, het hoogste in zes jaar. De Belgische economie groeide in de eerste drie maanden met 0,4 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud