Advertentie

De laatste loodjes van het resultatenseizoen

We maken ons op voor een stevige resultatendag. Het is immers officieel de laatste dag voor beursgenoteerde bedrijven (op de continumarkt) om hun jaarresultaten te publiceren - al zijn er vaak wel enkele laatkomers.

Vandaag zijn onder meer 4Energy Invest, ABO-Group, Beluga, Floridienne, Sofina en Kiadis Pharma aan de beurt. Mogelijk komen daar nog enkele namen bij want niet alle bedrijven nemen het even nauw met hun financiële agenda of kalender.

Exmar, de uitbater van gastankers en LNG-infrastructuur die voor zowat de helft in handen is van Nicolas Saverys, boekte vorig jaar ruim drie keer meer winst dan in 2015. De toename was echter nagenoeg volledig te danken aan enkele meevallers.

Voor 2017 zijn er heel wat factoren van onzekerheid voor Exmar, te beginnen met de Caribbean FLNG, 's werelds eerste drijvende LNG-fabriek, waarvan nog een laatste schijf van 200 miljoen dollar moet worden betaald en die nog geen werk heeft.

Het is ook afwachten hoe het afloopt met het FRSU-platform, de drijvende hervergassingseenheid die Exmar heeft laten bouwen zonder dat er een contract tegenover stond, en of de overeenkomst met Vopak (over de verkoop van Exmars belangen in zijn hervergassingsschepen) definitief kan worden gemaakt en wat daarvan de gevolgen zijn voor de groep. Exmar moet ten slotte in juli een dubbele obligatielening ter waarde van 1 miljard Noorse kronen herfinancieren.

Voor Ackermans & van Haaren is er goed nieuws: de zieltogende Franse restaurantgroep Flo wordt verkocht aan Groupe Bertrand, in Frankrijk de eigenaar van de hamburgerketens Quick en Burger King.

De Europese beurzen sloten donderdag met kleine winsten. Idem dito in New York, waar de Dow Jones 0,3 procent hoger ging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud