De laatste slok van Brito

Voor woensdag zijn alle ogen gericht op AB Inbev. De bierreus moet dan zijn megadeal met SAB Miller, het nummer twee van de markt, afronden. Dat een deal nakend is, bleek gisteren al uit medialekken. SAB Miller zou op het punt staan zijn belang van 58 procent in de Amerikaanse joint venture Miller Coors te verpatsen aan partner Molson Coors. Sinds 2008 brouwden SAB Miller en Molson Coors samen onder meer Miller Lite. 

Die beslissing is een belangrijke eerste stap om de concurrentiewaakhonden te paaien in aanloop naar de megadeal zelf. De optelsom van AB Inbev, 's werelds grootste brouwer, en numéro twee SAB Miller leidt in een aantal landen al zeker tot concurrentievraagtekens. Vooral in de Verenigde Staten zou het probleem urgent worden, met een fusiegroep die 70 procent van de markt controleert. Om die reden gaat het SAB Miller-belang op de schop. En kan AB Inbev-CEO Carlos Brito woensdag trots uitpakken dat hij op alle fronten al zijn huiswerk maakte. 

Het is afwachten of al het geschetste beeld wel degelijk gaat plaatsvinden en hoe de koers van het aandeel AB Inbev daarop gaat reageren. AB Inbev is een zwaargewicht in de Bel20 en zal dus zwaar wegen op het beurssentiment. Toch is dat vermoedelijk niet de enige belangrijke barometer. China geeft cijfers vrij van de industriële productie in oktober, wat een aardige indicatie kan zijn of de economie daar nu al dan niet afkoelt. De inflatiecijfers dinsdag suggereerden dat alvast, wat zowel de Europese als Amerikaanse koerstabellen een rode kleur gaf. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud