De langzame remonte van de Amerikaanse huizenmarkt

Euronext blijft net als het gros van de Europese beurzen ook woensdag gesloten voor Tweede Kerstdag. Het is dus even geduld oefenen om te zien hoe beleggers reageren op het positieve kerstnieuws vanuit Japan voor UCB, of als ze D'Ieteren na de koersval maandag en de reactie van CEO Jean-Pierre Bizet op het winstalarm voor 2013 wat respijt gunnen.

Op Wall Street is het woensdag wel weer 'business as usual'. Wel keert het Amerikaanse Congres pas ten vroegste donderdag terug uit kerstreces, zodat de belegger die hoopt op een doorbraak in de begrotingsonderhandelingen nog wat langer geduld moet oefenen. Waarschijnlijk zullen nieuwe cijfers nog eens onderstrepen dat de Amerikaanse huizenmarkt na zes jaar crisis een punt zette achter de neergang.

De S&P Case/Shiller-index, de invloedrijkste vinger aan de pols van de Amerikaanse woningmarkt, zal in oktober naar verwachting 0,5 procent herstellen. Dat zou meteen de negende maand op rij met herstel zijn. De vastgoedbarometer zou na een nieuwe klim een kleine 10 procent boven het dieptepunt van maart noteren. Toen kwijnde de Amerikaanse woningmarkt 35 procent on de piek van juli 2007 weg.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud