Advertentie

De week van Janet en Larry

Meteorologisch gezien snijden we de komende week putteke zomer aan, maar iemand heeft dat het beurswereldje vergeten te vertellen. Beleggers werden afgelopen week al uit hun zomerslaap geschud door een in de vorm van een kapseizende Portugese bank opflakkerende eurocrisis. 

Deze week belooft minstens even druk te worden. Wall Street gaat daarbij met de meeste aandacht lopen. Ten eerste komen een pak multinationals met hun resultaten over het tweede kwartaal. Dat is onder meer het geval voor Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup, Johnson & Johnson, General Electric, en Intel. Maar boeiendst wordt waarschijnlijk Google op donderdagavond. De internetreus van Larry Page en Sergej Brin steekt tegenwoordig Apple naar de kroon als invloedrijkste bedrijf ter wereld.

Maar ondanks alle cijfergeweld, zal de meeste aandacht toch naar één vrouw gaan: Janet Yellen mag dinsdag en woensdag de korte verplaatsing maken van het Federal Reserve-kantoor onderaan Washington, in de wijk Foggy Bottom, naar het Congres bovenaan Capitol Hill. Daar zal ze vooral geduldig moeten luisteren naar langdradige politici, maar tegelijk zelf ook indicaties geven over het rentebeleid. En het legertje Wall Street-economen kijkt reikhalzend uit naar signalen wanneer Yellen de rente denkt op te trekken, nu de jobmarkt steeds duidelijker tekenen van beterschap vertoont.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud