Delhaize en Delta Lloyd ontvangen aandeelhouders

Het wordt een drukke donderdag, met belangwekkende economische cijfers, allerhande resultaten en enkele algemene vergaderingen.

Voor dag en dauw vernemen we via de PMI (de indicator van de aankoopdirecteurs) hoe het gesteld is met de Chinese industrie. Mocht blijken dat de Chinese fabrieken op lagere toeren draaien, dan kunnen de Aziatische beurzen - maar ook de Europese en Amerikaanse - daaronder lijden. Om 10 uur komen de PMI's voor de industrie en de dienstensector in de eurozone, om 15.45 uur de indicator voor de Amerikaanse industrie.

In Brussel maakt Gimv zijn jaarresultaten bekend, Keyware en ThromboGenics komen nabeurs met een kwartaalupdate. De aandeelhouders van Delhaize kunnen om 15 uur het management aan de tand voelen. Ook 4Energy Invest, Immobel en Punch International houden hun algemene vergadering. In Nederland staat bij Delta Lloyd de algemene vergadering gepland.

Ook in het buitenland komen bedrijven met resultaten. In het geval van Royal Mail en bierbrouwer SABMiller gaat het zelfs om jaarresultaten.

Woensdag sloten zowel de Europese als de Amerikaanse beurzen met behoorlijke winsten. Uit de Fed-notulen bleek dat het stimulusprogramma geen gevaar inhoudt voor de inflatie, althans momenteel niet, maar ook dat de Fed al nadenkt over hoe hij een verhoging van de rente gaan aanpakken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud