Doet ze het of niet?

Alle ogen zijn gericht op Dominique Leroy, CEO van Belgacom. Durft ze het aan in het dividend te knippen of is de druk van 'Sinterklaas' toch te groot? Rond 7u weten we het.

Doet ze het of doet ze het niet? Knipt Dominique Leroy, de topvrouw van Belgacom, in het dividend of niet? Kort na zeven vrijdagmorgen weten we het, dan is het D(ividend)-day. De opvolgster van Didier Bellens liet zich kort na haar aanstelling ontvallen dat de coupon voor haar niet heilig is. Vraag is echter hoe groot de druk van de Belgische regering is en of Leroy de schuldgraad wil opdrijven om cash uit te keren. Want analisten gaan er van uit dat de vrije kasstroom vorig jaar met een derde is gedaald.

Bij Bekaert gaat de markt uit van een omgekeerd plaatje, de analisten verwachten dat de staalkoordproducent weer winst heeft gemaakt, ondanks een lagere omzet. Tegenover een verlies van 195 miljoen in 2012 zou nu een nettowinst tussen 20 en 30 miljoen staan. Matrassenproducent en isolatiefabrikant Recticel zou zowel zijn omzet - door een lagere vraag - als zijn nettoresultaat - door de Europese boete - zien dalen. Eveneens voor de opening van de beurs komen bouwgroep CFE en haar grootste aandeelhouder Ackermans & van Haaren met jaarcijfers.

In de VS is het altijd smullen van het commentaar bij de resultaten van Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Warren Buffett. Ook uit de Verenigde Staten komen cijfers over het consumentenvertrouwen en over de economische groei in het vierde kwartaal van 2013. De EU laat de inflatie- en werkloosheidscijfers van de hele eurozone los op de belegger. Tegen die tijd heeft de Nikkei al lang de inflatiecijfers van Japan verwerkt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud