Dow Jones raakt niet uit kredietmoeras

De Amerikaanse aandelenmarkten kunnen de kredietzorgen maar niet van zich afschudden. Na een reeks adviesverlagingen en winstvaarschuwingen voor de financiële sector eindigden de Amerikaanse beursindexen dinsdag alweer in het rood.

(tijd) - De Europese beurzen waren eerder al met verlies de dag uitgegaan. Ook Euronext Brussel kreeg het zwaar te verduren. De Bel20 eindigde dindsdag anderhalf procent lager.

STEMMING

- De EUROPESE BEURZEN zijn voor de tweede dag op rij lager geeindigd. De banken stonden nog maar eens bij de verliezers, maar de Finse mobilofoniegigant Nokia woog het zwaarst op de stemming. Bij analisten luidt het dat een eindejaarsrally zoals die traditioneel plaatsvindt, dit keer weinig waarschijnlijk is. De DJ Stoxx50 sloot 1,3 procent lager op 3.690,82 punten. De DJ Eurostoxx50 moest 0,8 procent lager tot 4.339,10 punten. De Euronext100 verloor 1,3 procent tot 981,11 punten. Amsterdam verloor 1,1 procent, Parijs 1,5 procent. Londen deed er 1,2 procent af. Frankfurt hield het beperkt met 0,4 procent verlies dankzij de winsten van de zwaar doorwegende nutsbedrijven E.ON en RWE.

- EURONEXT BRUSSEL zakte dinsdag voor de tweede keer deze week. De atmosfeer werd verziekt door negatief nieuws in de financiele sector, wat de Bel20 dieper in het rood duwde dan zijn Europese collega's. De Bel20 verloor 1,5 procent tot 4.085,97 punten. De sterindex telde 2 stijgers en 17 dalers. Ackermans & van Haaren was de grootste daler met een min van 4,4 procent tot 66,69 euro. Het aandeel valt wat terug na een winst van 9 procent over de jongste twee weken.

Volgende BEDRIJVEN kwamen dinsdag nabeurs of staan woensdag in de belangstelling:

OMEGA PHARMA

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud