Dow Jones zet 27ste record van het jaar neer

Hoewel vandaag ook enkele bedrijven uit Scandinavië (Electrolux, Scania, Stora Enso) met kwartaalcijfers komen, gaat de aandacht toch vooral uit naar Barco. De West-Vlaamse beeldschermenspecialist maakt om 7.30 uur zijn resultaten bekend. Analisten verwachten dat de rendabiliteit wat is afgenomen door de integratie van enkele overgenomen bedrijven. Voorts begint de digitalecinematrein te vertragen, door het uitstel van een nieuwe lasertechnologie. De bedrijfswinst (ebit) zou 7,1 procent dalen tot 40,4 miljoen euro.

In de Verenigde Staten zijn General Electric, Honeywell en Manpowergroup aan de beurt. Ze maken alle drie voor de opening van Wall Street hun kwartaalcijfers bekend.

Op macro-economisch vlak is het bijzonder rustig. Om 15 uur komen we wel te weten hoe het met het consumentenvertrouwen in België is gesteld.

Donderdagavond maakte CMB bekend dat het tweede kwartaal 10,7 miljoen dollar nettowinst heeft opgeleverd. Bocimar bleef stevig in het rood, door ontoereikende vrachttarieven en afboeking van goodwill op een schip, maar ASL Aviation boekte winst. Het goede resultaat van de groep is echter te danken aan de verkoop van een nieuw pakket aandelen van de Australische mijnbouwer FMG.

De private-equitygroep Bencis neemt samen met sectorgenoot Gimv-XL de grafische groep Xeikon over tegen 5,85 euro per aandeel. De transactie voorziet eveneens dat de overblijvende banden tussen Punch en Xeikon - via de vastgoedgroep Accentis - worden verbroken.

TiGenix heeft met een private plaatsing van nieuwe aandelen uiteindelijk 6,5 miljoen euro opgehaald. De specialist in celtherapie moest wel een korting van 50 procent toestaan om de aandelen aan de man te brengen. Het vers geld zou voor een viertal maanden moeten volstaan.

Donderdag sloten de Europese beurzen met mooie winsten. De EuroStoxx50 steeg 1,35 procent. Amerikaanse economische cijfers zoals de Philadelphia Fed index of de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, vielen beter mee dan verwacht. Samen met een reeks goede bedrijfsresultaten zorgden die data ook voor een goede sfeer op de beurzen in New York. De Dow Jones steeg 0,5 procent tot een nieuwe recordhoogte van 15.548,54 punten. Het is al de 27ste keer dit jaar dat de Dow met een recordslot kan pronken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud