Advertentie

Dow kijkt uit naar Fed

(tijd) In New York drukte onzekerheid over het te voeren rentebeleid door de Amerikaanse centrale bank op de belangrijkste indexen. Ook de Europese beurzen gingen licht lager het weekend in. In Brussel viel de slotspurt van telecomgroep Belgacom op. Uiteindelijk sloot Belgacom 6 procent hoger, de grootste dagstijging in drie jaar tijd.

Handelaren rekenen erop dat Fed-voorzitter Ben Bernanke volgende week bij de Fed-vergadering geen signaal af zal geven voor een renteverlaging. Eerder werd daar wel vanuit gegaan. Een verlaging zou de economie weer een extra impuls kunnen geven en is goed voor de zo onder vuur liggende hypotheekmarkt.

De 18 ondernemingen van de Bel20 die hun jaarresultaten van 2006 al hebben bekendgemaakt, stellen voor om in totaal bijna 18,2 miljard euro aan dividenden uit te keren aan hun aandeelhouders. Dit is een stijging met 19,5% op jaarbasis. De nettowinst van de Brusselse steraandelen steeg gemiddeld met 38,3% tot 22,7 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers die de redactie van lecho.be samenstelde.

Er worden vandaag geen richtinggevende macro-economische cijfers bekendgemaakt. In Tokio vergaderen de bankiers van de Bank of Japan nog tot dinsdag over het monetair beleid dat ze zal voeren.

STEMMING

- Op de EUROPESE BEURZEN sloten de indexen vrijdag licht lager na de goede prestaties van donderdag, ondanks een lichte opleving na de bekendmaking van gemengde macro-economische cijfers in de Verenigde Staten. De DJ Stoxx50 zakte 0,16 procent tot 3.565,00 punten. De Euronext100 zakte 0,1 procent tot 944,89 punten. De DJ Euro Stoxx50 bleef onveranderd op 3984,65 punten. Ook Londen kende geen verandering. Frankfurt en Parijs daalden 0,1 procent. Amsterdam ging 0,3 procent lager.

- Op EURONEXT BRUSSEL is de Bel20 net als de Europese beurzen lager gesloten. Bekaert voerde de hele dag de stijgers aan, maar werd op de meet geklopt door een eindspurt van Belgacom. De statistieken over de Amerikaanse inflatie en industriele productie waren beter dan economen hadden verwacht, waardoor de mogelijkheid op een renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank op de afneemt. De Bel20 sloot 0,1 procent lager op 4.257,21 punten. De aandelenmand telde 11 stijgers en 8 dalers.

- WALL STREET sloot vrijdag een bewogen handelsweek met verlies af. Een sterkere groei van de industriele productie dan verwacht en een aanhoudende inflatiedruk overvielen de markt. De omzetten lagen hoog vanwege expiratie. De Dow Jones-index sloot 0,4% lager op 12.110,41 punten, evenveel als de S&P500 die op een stand van 1.386,95 punten de week uitging. De Nasdaq eindigde 0,25% lager op 2.372,66 punten.

Volgende BEDRIJVEN kwamen vrijdag nabeurs met nieuws of staan maandag in de belangstelling:

LOTUS BAKERIES

- De Belgische koekjesbakker Lotus herschikt zijn organisatie in navolging van de overname en integratie van zijn Nederlandse sectorgenoot Peijnenburg.

- Tijdens de volgende algemene vergadering op 11 mei 2007 zal worden voorgesteld om Johan Lokhorst op te nemen in de Raad Van Bestuur van Lotus Bakeries. Hij is de huidige Algemeen Directeur van Koninklijke Peijnenburg.

ROULARTA

- Jaarresultaten, voorbeurs

UBIZEN

- Jaarresultaten, voorbeurs

ROSIER

- De Waalse meststoffenfabrikant Rosier, een dochter van de Franse Total-groep, boekte vorig jaar een nettowinst van 3,2 miljoen euro, overnames niet meegerekend. Het omzetcijfer van 2006 bedraagt 122 miljoen euro. De nettowinst per aandeel komt neer op 12,73 euro. Rosier is voor 2007 van plan om een dividend van 4,80 euro per aandeel uit te keren.

THINK-MEDIA

- In 2006 is de nettowinst van de mediagroep Think-Media met 45 procent gedaald tot 1 miljoen euro, tegenover 1,8 miljoen euro in 2005. De nettowinst per aandeel is gedaald van 0,67 euro per aandeel in 2005, tot 0,37 euro per aandeel in 2006. Dat meldt de groep in een persbericht. Think-Media keert geen dividend uit.

- Het flink lagere nettoresultaat is vooral te wijten aan het financiele resultaat. Dat bedroeg in 2005 nog 1,2 miljoen euro, terwijl in het afgelopen jaar een verlies werd geleden van 130.545 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud