Dow sluipt naar vijfde record van 2015

Schier geruisloos liet Wall Street maandag het vijfde record op van 2015 optekenen. De Dow finishte 0,1 procent hoger op 18.298 punten. Het vorige record, 18.288 punten, dateerde van 2 maart.

Echt van harte is de klim niet. Daarvoor zijn er nog te veel onzekerheden over de Amerikaanse economie. Na een zwak eerste kwartaal lijkt ook de lente erg zwak te worden, met teleurstellende indicatoren over onder meer het consumentenvertrouwen, de kleinhandelsverkopen en de industriële productie.

Wel zijn er een bijna dagelijkse portie overnamegeruchten om kooplustigen te lokken. Maandag ging bijvoorbeeld chipfabrikant Altera stevig hoger, bij berichten als zou Intel de eerder afgebroken overnamegesprekken hervat hebben.

Ook de biotechsector lijkt de de appelflauwte van april helemaal verteerd te hebben. De Nasdaq Biotech-index ging gezwind hoger en noteert nu 17 procent hoger dan begin dit jaar en meer dan de helft hoger dan een jaar geleden. Dat is koren op de molen van het Waals-Brabantse Celyad, dat in het spoor van het Mechelse Galapagos maandagavond de beursintroductie op Nasdaq aftrapte.

Eerder op de dag hadden beleggers anticiperend op de vetpotten van Nasdaq het aandeel Celyad op de Brusselse beurs naar een record gestuurd

De rest van het bedrijfsnieuws op dinsdag wordt vooral gedomineerd door algemene vergaderingen, onder meer bij Banimmo, Montea, Qrf, Exmar, EVS en Roularta. Bij de laatste loodjes van de bedrijfsresultaten is nog de Nederlandse verzekeraar en Bel20'er Delta Lloyd aan zet. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud