Advertentie
Advertentie

Draghi en Bpost plezieren Brussel

De beursdag donderdag werd opgeluisterd door ECB-voorzitter Mario Draghi. De ECB besliste dan wel haar basisrente te handhaven op 0,25 procent - ondanks de lagere inflatie in april - maar in zijn toelichting hintte Draghi op mogelijke actie in juni. 'Onconventionele maatregelen' zijn dan niet uitgesloten, aldus Draghi. Sommige analisten verwachten een negatieve depositorente.

De Europese beleggers geloofden Draghi nog een keer op zijn woord en de beurzen koersten vrolijk hoger. De Bel20 eindigde op het einde van de beursdag maar liefst 1,1 procent hoger. De ster was Bpost, die zich andermaal de meester toonde in het puren van winst uit een slabakkende omzetgroei. 10 procent winstgroei uit een schamele 1 procent omzetgroei. De beleggers bekroonde dat met een spurt van 6,3 procent.

Over de plas waren de prestaties iets meer bescheiden. De Dow Jones ging nog 0,2 procent hoger, maar de Nasdaq Composite zette vlot zijn correctiedans verder (-0,4 procent). Whitewave - eigenaar van Alpro - verzilverde het succes van de zuivelvervangers met een winst van acht procent. Tesla zette beter dan verwachte resultaten neer, maar het wantrouwen over een duurzaam winstpad kelderde het aandeel met bijna 11 procent.

Vrijdag valt er amper iets macroeconomisch te rapen, maar wel nog wat lekkers van bedrijven. Onder meer Lotus en Belgacom passeren de revue met een blik over het eerste kwartaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud