Drukke cijferdag op komst

De Bel20 ging woensdag 0,6 procent hoger. Een behoorlijk resultaat, en andermaal waren het KBC en - in de bredere markt - Euronav die aan het feest waren. KBC profiteerde van een koopadvies van de Londense Berenberg Bank (+ 2,3 procent). Bij Euronav speelde nog altijd de overtuigingskracht van het investeringsverhaal van Marc Saverys (+3,7 procent).

Over de plas waren het Apple en Bank of America die aan een rally begonnen. Bank of America heeft finaal het spook van de kredietcrisis afgeschud, met een hoger dan verwachte nettowinst voor het vierde kwartaal. Het aandeel ging 2,2 procent hoger. Apple kon aan de vooravond van de start van de verkoop van de iPhones in China bekend maken dat er al 1 miljoen exemplaren zijn besteld in de voorverkoop (+ 2 procent).

Morgen dient zich aan als een drukke cijferdag voor de beurzen, zowel macroeconomisch als wat betreft bedrijfsresultaten. Het Amerikaanse inflatiecijfer voor december wordt vrijgegeven, net zoals het maandrapport van de ECB. In Frankrijk komt Carrefour met resultaten. Over de plas is het aan American Airlines, BlackRock, Citigroup, Goldman Sachs, Intel en UnitedHealth Group.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud